Асистентка на Лейди Гага я съди за 380 000 долара
Асистентка на Лейди Гага я съди за 380 000 долара / снимка: Reuters

„Bad Romance” е заглавието на един от най-успешните сингли на американската поп звезда Лейди Гага. Но това може да бъде заглавието и на историята на договорните й отношения с нейната асистентка, която я придружавала по света в продължение на 17 дълги месеци и сега иска от съда в Ню Йорк да й плати обезщетение от 380 000 долара (291 000 евро).

Тя обвинява звездата, че е жестока дива с робски методи. В заведения иск 41-годишната Дженифър О’Нийл разказва подробно за бурните й отношения с певицата, съобщава американският в. „Ню Йорк Пост”. Гага изисквала от нея да бъде на разположение 24 часа в денонощието от „ранни зори до късно вечер”. Тя трябвало да я придружава „на стадионите, в частните самолети, в луксозните хотелски стаи, на яхти, фериботи, влакове и автобуси”, пише БГНЕС.

За всички тези услуги тя получавала заплата от 75 000 долара на година. Асистентката работела за Лейди Гага в периода, в който тя обиколи света с турнето си „Monster Ball” през 2010 г., отвело я на четири континента. О’Нийл иска звездата да й плати 7168 извънредни часа, за които не получила заплащане.

Тя твърди, че задълженията й включвали всякакви дейности - от „подаване на кърпата след душ” до „личен будилник”. Тя трябвало да следи още и роклите на певицата да са винаги изрядни. Освен това Дженифър не разполагала със свободно време през работния ден, в което да се храни, „а понякога и да спи”.

В същото време звездата оглави класацията на 20-те най-щедри знаменитости, съставена от сайта DoSomething.org. Той оценява филантропската дейност на звездите през последните 12 месеца. Канадският тийнейджър Джъстин Бийбър остана на второ място, само няколко дни след като посети предколедно хранителна банка в родината си.

Холивудският актьор Джордж Клуни е на трето място, изпреварвайки Уил Смит и съпругата му Джейда и Леонардо Ди Каприо, известен с подкрепата си за екологични каузи. Звездната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли тази година е едва на осмо място.