Арнолд Шварценегер ще посети родния си град
Арнолд Шварценегер ще посети родния си град / netinfo

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер ще направи изненадващо посещение в родния си град в Австрия, предаде Асошиейтед прес. Това ще е първото завръщане на Шварценегер в Грац откакто преди две години той прекъсна официалните си връзки с града заради позицията си по въпроса за смъртното наказание.

Известният актьор замина от Калифорния вчера за Париж и Лондон, където ще се срещне с френския президент Никола Саркози и с премиера на Великобритания Тони Блеър.

Шварценегер решил преди това да посети Грац, за да се срещне със свои приятели, съобщи пресслужбата на калифорнийския губернатор.

През 2005 г. властите в Грац свалиха името на Шварценегер от градския футболен стадион, след като той отказа да спре екзекуцията на осъден водач на банда в Калифорния.

Смъртното наказание е забранено в целия Европейски съюз и много от жители на родния град на Шварценегер, чийто девиз е "Градът на човешките права", смятат действията му за варварски, посочва Асошиейтед прес.

След днешното си посещение в Австрия, Шварценегер утре ще отлети за Париж, където ще се срещне с Никола Саркози. Във вторник губернаторът на Калифорния ще отпътува за Лондон, където ще разговаря с Тони Блеър в последния му пълен работен ден на британския премиерски пост.