Арнолд предложи на Блеър да стане Терминатор
Арнолд предложи на Блеър да стане Терминатор / netinfo

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер предложи на британския премиер Тони Блеър работа като актьор в Холивуд, предаде Асошиейтед прес.

"Ако Блеър се нуждае от работа и иска да работи в Холивуд, аз ще го уредя като "Терминатор 4", каза Шварценегер вчера на пресконференция в Маями след среща с британския гост, посветена на глобалното затопляне.

Тони Блеър отговори с усмивка, че това е най-добрата оферта, която е получавал някога и допълни, че това е и единственото предложение за работа до момента. Блер многократно е заявявал, че няма да се кандидатира на следващите парламентарни избори във Великобритания.

Блеър и Шварценегер участваха в кръгла маса, посветена на климатичните промени. Двамата съобщиха, че са постигнали споразумение да заобиколят администрацията на Джордж Буш и да си сътрудничат в борбата срещу глобално затопляне.

„Глобалното затопляне е единственият голям дългосрочен проблем, пред който сме изправани", заяви Блеър. Шварценегер допълни, че Калифорния няма да чака федералното правителство, за да предприеме енергични действия срещу глобалното затопляне.