Армията помогна на ирландски министри, заседнали в асансьор
Армията помогна на ирландски министри, заседнали в асансьор / снимка: BGNES

Шестима министри от правителството на Ирландия бяха принудени да позвънят на армията, след като прекараха половин час блокирани в малък асансьор, предаде Ройтерс.

Един от потърпевшите - външният министър Дермът Ахърн обясни, че заедно с колегите си от кабинета се опитали да убият времето с какви ли не шеги, но скоро атмосферата се помрачила. "Буквално можехме само да стоим прави. Нямаше място дори да мръдне човек", обясни Ахърн.

След около 20 минути положението не било особено приятно, тъй като започнало да става доста горещо. Външният министър бил в компанията на министрите на здравеопазването и защитата на децата, на образованието и науката, на селското стопанство и прехраната, на комуникациите и на финансите.

Шестимата безуспешно натискали копчето за спешни случаи и се опитвали да се свържат с някого чрез мобилните си телефони. Най-накрая успели да се обадят на министъра на отбраната Уили О'Ди, който не се качил заедно с тях в асансьора след края на кабинетно заседание.

Инцидентът не събуди голямо съчувствие и заради факта, че мнозина от кабинета, в това число и министър-председателят Бърти Ахърн, вече са засядали в този асансьор в старинната правителствена сграда в Дъблин.