Армани се обиди на списание Vogue
Армани се обиди на списание Vogue / снимка: Guliver/Getty Images

Главният редактор на списание Vogue Ана Уинтър обиди световноизвестния моден дизайнер Джорджо Армани, като не се появи на модното му дефиле на седмицата на модата в Милано.

Въпреки че е присъствала на всички седмици на модата в Милано, Уинтър е решила на тазгодишното модно дефиле на Армани да отиде в Париж. Това очевидно е вбесило Армани, който даде пресконференция, на която е осъди поведението на главния редактор на Vogue.

„Подобно поведение е недопустимо. Тя е много влиятелна личност в света на модата, но може би и аз съм също така влиятелен”, коментира Джорджо Армани. Макар че Ана Уинтър е казала, че ще изпрати хора, които да присъстват на дефилето, Армани не обърна внимание на това и го определи като: „Все едно вашият стоматолог да ви прехвърли на асистента”, пише БГНЕС.

Дизайнерът не скри обидата си и подчерта, че подобни модни дефилета се провеждат от години и тя би могла предварително да направи програмата си, за да присъства на закриването на седмицата на модата в Милано, където Армани е представил своята есенна колекция.