Антъни Хопкинс ще изиграе Алфред Хичкок
Антъни Хопкинс ще изиграе Алфред Хичкок / снимка: БГНЕС, архив

Антъни Хопкинс ще изиграе легендарния режисьор Алфред Хичкок в биографичен филм.

Филмът "Алфред Хичкок и снимките на Психо" се основава на едноименната книга на Стивън Ребело. Негов режисьор ще е Саша Герваси. Британската актриса Хелън Мирън може да изиграе съпругата на Хичкок Алма Ревил, съобщава сайтът CinemaBlend.com.

Лентата ще разказва за преживяванията на Хичкок, докато снима трилъра "Психо" в края на 50-те години на миналия век. Той се превърна в класика почти веднага след излизането си през 1960 г. и според мнозина киномани това е най-добрият филм на Хичкок.

С тази роля Хопкинс за пореден път ще се превъплъти в образа на действителна личност, предава БГНЕС. Преди време роденият във Великобритания актьор изигра бившия американски президент Ричард Никсън, художника Пабло Пикасо, мотоциклетиста Бърт Мунро, бившия британски премиер Дейвид Лойд Джордж и писателя Чарлз Дикенс.

В момента той играе големия писател Ърнест Хемингуей в лентата "Хемингуей и Фуентес". "Алфред Хичкок и снимките на Психо" не е единственият филм за великото творчество на режисьора, който се снима в момента. Сиена Милър играе ролята на Типи Хедрен във все още неозаглавен филм за Хичкок, разказващ за отношенията му с актрисата на снимачната площадка на филма "Птиците" от 1963 г.