Анимационен дракон надви приказната Анджелина Джоли
Анимационен дракон надви приказната Анджелина Джоли / Форум Филм България

Почти месец след излизането й на екран, от първото място на най-гледаните филми у нас слезе Анжелина Джоли и "Господарка на злото" (Maleficent), за да го отстъпи на анимационната триизмерна история "Как да дресираш дракон 2" (How to Train Your Dragon 2), сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Приключенията на Хълцук и Беззъб са гледани от 22 118 зрители и имат 203 590 лева приходи за първите три дни на големия екран.

Другото продължение - "Внедрени в час 2" (22 Jump Street), чиято премиера беше миналия петък, е на втора позиция. Този път героите на Джона Хил и Чанинг Тейтъм ще влязат в колежа, за да търсят разпространителя на нов наркотик. Комедията е гледана от общо 13 934 зрители и има 131 935 лева приходи от билетите им.

На трета позиция в топ 10 е "Господарка на злото"(Maleficent). Триизмерната история за непозната част от "Спящата красавица" и героят от нея - Злодеида е гледана от общо 113 891 зрители и има 1 093 261 лева приходи за месеца на екраните у нас.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

Четвърти сред най-гледаните филми е "На ръба на утрешния ден"(Edge of Tomorrow). Научно-фантастичният трилър с Том Круз и Емили Блънт, в който главният герой усъвършенства военните си умения след стотици "събуждания" в началото на една и съща битка, е гледан от 39 054 зрители и има 397 622 лева от билетите им за трите седмици на екраните у нас.

Комедията "Който оцелее ще разказва" (A Million Ways To Die In The West) е на пето място. Филмът със Сет Макфарлан, Лиам Нийсън, Шарлийз Терон, Джовани Рибизи, в който животът в Дивия Запад е показан от веселата му страна, е гледана от общо 27 365 зрители и има 202 699 лева приходи за трите седмици на екраните у нас.

Драмата "Вината в нашите звезди" (The Fault in Our Stars) е на шеста позиция. Създаденият по едноименния роман на Джон Грийн филм е гледан от 9 673 души и има 66 315 лева приходи за десетте дни на големия екран у нас.

На седма позиция е "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past). Фантастичният екшън за битката на мутантите за оцеляването на човечеството е вече месец на екраните у нас и има 50 005 зрители и 482 323 лева приходи.

Комедията "Заедно по принуда" (Blended) е на осмо място. За месец филмът с Адам Сандлър и Дрю Баримор е гледан от 19 392 зрители и има 141 397 лева от билетите им.

На девета позиция е "Годзила" (Godzilla). Триизмерната история за битката на праисторическото чудовище с други двама праисторически представители е гледана от 74 954 души и има 712 935 лева приходи.

Десето място е за "Принцесата на Монако" (Grace of Monaco). Филмът с Никол Кидман и Тим Рот, пресъздаващ част от живота на принц Рение Трети и актрисата Грейс Кели, е вече месец на екраните и има 20 890 зрители и 158 787 лева приходи.

СНИМКИ: 67-ият кинофестивал в Кан стартира с „Грейс от Монако"

Източник: БТА