Анджелина Джоли спечели и българските киномани
Анджелина Джоли спечели и българските киномани / Форум Филм България

Въпреки единствения почивен ден за изминалия уикенд, любовта на българската кинопублика обгърна "Господарка на злото" (Maleficent) с Анджелина Джоли в ролята й на Злодеида. Това сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Филмът на Робърт Стромбърг, познат с работата му като сценограф на "Аватар", който разказва непознатата част от "Спящата красавица" - историята на най-голямата злодейка в него, е гледан от 32 894 зрители и има 330 576 лева приходи.

„Господарка на злото" е с участието на Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Лесли Манвил, Сам Райли, Миранда Ричардсън.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

На втора позиция отново се изкачи "Омагьосаната къща" (The House of Magic). Анимацията за котето Гръм, което попада в магьосническа къща по време на буря, е вече 17 дни на екран у нас и има 29 021 зрители и 253 950 лева приходи.

Създаденият по комикса на Marvel "Х-мен: Дни на отминало бъдеще" (X-Men: Days of Future Past) е на трето място сред най-гледаните филми у нас. За десетте дни на екран триизмерното събиране на старите и новите мутанти срещу общия враг е гледано от 32 577 зрители и има 322 068 лева приходи.

На четвърта позиция е "Годзила" (Godzilla). В триизмерния екшън същества от праисторията се пробуждат и в битката им има опасност от унищожение на Земята. Филмът е гледан от 64 118 зрители, има и 613 911 лева приходи за 17-те дни на големия екран у нас.

На пета позиция е другата премиера от миналия уикенд - "Заедно по принуда" (Blended). Историята, разказана с героите на Дрю Баримор и Адам Сандлър за непонасящи се един друг самотни родители, е гледана от 5272 зрители и събира 40 722 лева приходи за първите три дни на екран.

Шеста позиция е за "Камбанка и феята пират" (Tinker Bell and the Pirate Fairy). Триизмерната анимация за пазителите на вълшебния прашец е гледана от 35 252 зрители и има 313 969 лева от билетите им за месец на екраните у нас.

На седмо място сред най-гледаните филми е "Принцесата на Монако" (Grace Of Monaco). Историята на Грейс Кели, пресъздадена от Оливър Деън с помощта на Никол Кидман и Тим Рот е вече десет дни на екран у нас, събира 10 972 зрители и 86 653 лева от билетите им. Осма позиция е за "Рио 2" (Rio 2). Пътуването на двойката сини Ара и малките им до Амазония вече два месеца и половина печели българските зрители, като до миналия уикенд е гледана от 126 153 зрители и има 1 110 679 лева приходи.

Комедията "Да разлаем съседите" (Neighbors) е на девето място. Месец след излизането й на екран тя е гледана от 33 020 души и има 244 735 лева от билетите им.

На десета позиция е друга комедия - "Отмъщение по женски" (The Other Woman). Историята за това как съпруга и трите любовници се събират, за да отмъстят заедно, е месец и половина на екраните у нас, има 55 581 зрители и 410 076 лева приходи от билетите им.

СНИМКИ: Три звездни красавици демонстрират „Отмъщение по женски"

Източник: БТА