Пийт Дейвидсън
Пийт Дейвидсън / Gulliver/Getty Images
Американският комик Пийт Дейвидсън се отказа да бъде един от космическите туристи на борда на ракета на компанията "Блу ориджин", която пък отложи с близо седмица насрочения за идната сряда полет, съобщи Асошиейтед прес.

Звездата от "На живо в събота вечер", който напоследък доби популярност и като приятел на Ким Кардашиян, няма да може да се присъедини към останалите петима космически туристи за полета, който е отложен, съобщиха от компанията на Джеф Безос в Туитър, без да посочват повече подробности.

По-рано тази седмица от компанията обявиха, че Дейвидсън ще е един от шестимата пътници на следващия полет на "Блу ориджин". Той бе насрочен за следващата сряда, но е отложен за 29 март заради допълнителни тестове, става ясно от съобщението на "Блу ориджин".

Дейвидсън трябваше да е третата знаменитост, която ще лети до ръба на Космоса с автоматизираната капсула на "Блу ориджин". Актьорът Уилям Шатнър и телевизионният водещ и бивш състезател по американски футбол Майкъл Страхан летяха с "Блу ориджин" миналата година.
БТА