Американка яде грим вместо шоколад
Американка яде грим вместо шоколад / Thinkstock/Getty Images

Вместо да слага грима на лицето си, 22-годишна американка от Охайо предпочита да го яде. Тя не само си хапва продукти за разкрасяване, а не може да преживее деня без да е хапнала грим.

"Вкусът се различава в зависимост от цвета и марката на продукта. Любими са ми металическите сенки в светло кафяво, бяло и сиво. Не мога да живея без да ям грим. Представям си, че оцветявам вътрешностите си с цвета, който ям. Все едно сам създаваш бонбоните, които обичаш", обяснява Бритни.

Силният грим издава лош вкус според Даян Крюгер

Когато била на 5 години, американката искала да разгледа гримовете на майка си и вместо да се гримира с тях, решила да ги пробва на вкус. Така се зародил странният й навик, пише БГНЕС. "Докато разглеждах цветовете, поисках да ги опитам на вкус. Като ги опитах веднъж, не можах да спра", разказва тя.

Мъжкият грим вече не е табу

Макар че има склонност към сенките от 5-годишна възраст, Бритни признава, че е прибягвала до екстремни мерки, за да скрие навика си от семейството си. "Крия грим навсякъде вкъщи. Под диваните, във вазите, във фризера... Косата ми е много дълга и с нея мога да прикрия грима, който искам да взема със себе си, когато излизам", казва тя. "Пазя пристрастеността си към гримовете в тайна, защото не искам да давам обяснения на хората. Майка ми не знае. Ако знаеше, никога нямаше да ме остави да й обясня и щеше да ми натяква по няколко часа всеки ден", продължава Бритни.

Кога мъжете виждат жените без грим

Заради пристрастяването си американката харчи близо 200 долара всяка седмица за козметика.

"Когато отида в магазина, трябва да опитам вкуса, за да бъда сигурна, че си купувам продукта, който трябва. Слагам малко на ръката си, оглеждам се и когато никой не гледа, облизвам продукта от ръката си. Ако не ми хареса, го връщам. Зная, че това не е правилно, но не искам да си купувам нещо, което не бих яла или носила", разказва американката.