Американец отслабна с 260 кг без помощта на лекари
Американец отслабна с 260 кг без помощта на лекари / netinfo

Американец от щата Небраска успял да отслабне с почти 260 кг без липосукции и операции за намаляване на стомаха, съобщи телевизия KETV. Мъжът казва, че се върнал към нормалното си тегло със зеленчукова диета и физически упражнения.

68-годишният Джон Лапиц едва не умрял от затлъстяване – до преди няколко години той бил над 320 кг. Хранейки се основно с фаст фууд, американецът приемал всеки ден поне по 10 000 калории и почти не излизал от дома си. Единствените хора, с които поддържал контакт, били годеницата му и жената, която му носела храната в къщи.

Джон Лапиц решил да промени живота си, след като вече не можел да влиза под душа. Той решил да яде по-малко сандвичи и повече зеленчуци. После започнал да си прави редовни разходки– отначалото от стая в стая, а след това и по улицата. Накрая маршрутът му се увеличил до 12 мили на ден.

За пет години усилени тренировки Джон отслабнал с повече от четвърт тон и сега тежи около 65 кг. Разказът на Джон Лапиц потвърждава и бившият му лекуващ лекар от медицинския център в Небраска Робърт Холинс. “Това е много необичаен случай, но са известни и други хора, свалили много килограми само благодарение на промяната на начина си на живот”, казва лекарят. Според него ефикасността на диетите и физическите упражнения зависи преди всичко от силата на волята на болния и затова случаят с Липиц може да стане добър пример за други американци.