Американец, извършил банков обир, спечели 1 млн. долара
Американец, извършил банков обир, спечели 1 млн. долара / снимкa: БГНЕС

Щастливец, спечелил в САЩ с един лотариен билет 1 милион долара, може би в крайна сметка няма да се окаже чак такъв късметлия. Защото има присъда за банков обир и не е имал право да играе хазарт.

На 7 декември съдът на градчето Барнстейбъл, щата Масачузетс, ще решава дали 55-годишният Тимъти Елиът е нарушил условията на пробацията си, когато в супермаркет си е купил за десет долара билета, донесъл му 1 милион.

Елиът вече е взел първите си 50 000 долара, които ще получава всяка година през следващите двайсет. Негова снимка, на която той държи първия си чек, бе заредена в понеделник на сайта на играта "Невероятните 800 милиона", а в сряда бе свалена.

Щатската службата по приходите установила, че Елиът през октомври 2006 година се е признал за виновен в невъоръжен обир на банка и е поставен за пет години под пробация. Условията й му забраняват да играе хазартни игри, да купува лотарийни билети и да посещава места, в които се играе хазарт. Освен това е бил изпратен за психиатрично лечение в местна болница, която имал право да напуска през деня.

По принцип организаторите на лотарии подават информация на данъчните за спечелилите, за да се установи дали те не дължат налози или издръжка на дете. В такъв случай печалбата отива директно за погасяване на задълженията им. Не е ясно обаче как ще се реши случаят с Елиът. Думата ще има съдът.