Американците Exodus – в най-добър състав в Каварна
Американците Exodus – в най-добър състав в Каварна / netinfo
Траш метъл иконите Exodus, които ще стъпят за първи път у нас на 13 август на сцената на екстремния Thrash Till Death, пристигат в отлична форма, готови за истински траш метъл маратон.

Китаристът и основател на Exodus – Gary Holt, сподели в свое интервю по повод настоящето им турне: “В момента с момчетата сме на една вълна и сме доволни от добре свършената работа по последния албум”. CD-то със заглавие “The Atrocity Exhibition...Exhibit A” се появи в края на миналата 2007 година, а феновете вече с нетърпение очакват “The Atrocity Exhibition...Exhibit B”.

“Енергични и луди, новите ни парчета да достойни за негласното състезание, в което участваме. Напоследък наблюдаваме възраждане на траш метъла. В светлините на световната траш сцена отново стабилно стъпиха банди като Slayer, Anthrax, Kreator. Ние сме едни от първите и не мислим да звучим или изглежаме по начин от преди 20 години”, допълва Holt.

От април Exodus са на турне, което в началото на юли се превърна за тях в европейско фестивално турне. Участията им в големите метъл-рок фестивали на Стария континент ще бъдат подкрепени от канадците 3 Inches of Blood, които ще видим и в Каварна. Хедлайнер на тазгодишният Thrash Till Death ще са динозаврите Overkill, които също идват за първи път в България, а старта на феста ще бъде даден от българската хардкор банда Last Hope.

Билетите за феста се продават в Билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg. Цената им е 25 лв., а на 13 август в Каварна те ще бъдат по 30 лв.