Алейна Осман
Алейна Осман / БТА
Алейна Осман е тазгодишната Кралица на Панаира на киселото мляко в Разград. Нейни подгласнички станаха Туана от Турция и Вивиан от Хавай.

Кралицата на 21-то издание на културния празник е завършила Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Избрала е да продължи образованието си в университет в Холандия, където ще учи бизнес мениджмънт. С танци се занимава от повече от десет години и смята да продължи. Тя призна, че не е очаквала да спечели титлата, но по думите ѝ "се чувства уникално". Тя добави, че много обича да яде кисело мляко и ще рекламира продукта и сред своите познати и състуденти в Холандия.

Откриха Панаира на киселото мляко в Разград (СНИМКИ/ВИДЕО)

В конкурса, който традиционно съпътства Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти в Разград, участваха двойки от фолклорни групи от Разград, Хавай, Турция и Индия. Надпреварата се състоя пред Общинския културен център, където освен участниците от различните фолклорни състави, се събраха много разградчани и гости на града. Конкурсът протече в три етапа. Първият беше шеговито представяне на кандидатките за короната с изпълнение от собствените им групи. След това момичетата дефилираха със своите национални костюми, като изпълниха и по един танц, а последният тур беше изпълнение на български народен танц.


Короната бе поставена на главата на новата кралица на панаира от заместник-кмета Добрин Добрев. Победителката и подгласничките получиха също букет цветя и подарък от зам.-кмета.

Алейна Осман
БТА

Кралицата на панаира и подгласничките ѝ поведоха първото дефиле на художествените колективи, които в три поредни вечери ще изнасят концерти.
Садет Кърова/БТА