Аланис Морисет
Аланис Морисет / Guliver/Getty Images
В ново интервю за "Съндей Таймс“ канадската изпълнителка Аланис Морисет направи разкрития относно движението #MeToo в музикалната индустрия, разсъждавайки върху своята дългогодишна кариера.

Със своя емблематичен албум „Jagged Little Pill“, който празнува своята 25-годишнина през юни, Морисет - която започна кариерата си като тийнейджърска поп звезда - заяви, че „женският гняв“, които тя е вложила в албума, сега е нужен повече от всякога.

Аланис Морисет роди момченце

"Женският гняв трябва да бъде използван за активизиране на дейност – да извисиш гласа си, да кажеш „не“, да защитиш децата си или да защитиш феминизма“, каза тя.

Аланис сподели, че е била обект на експлоатация с финансова полза и сексуално насилвана още от тригодишна възраст. Певицата призова жените да отстояват себе си и да се спре със „стигмата на забавянето на случаите на тормоз“.

Аланис Морисет се завръща с песен, в която излива душата си (ВИДЕО)

„Те са изправени пред заплахата да загубят работата, репутацията си или да не им повярват. В най-добрия случай историята е заметена под килима, в най-лошия случай ви заклеймяват или уволняват."

Въпреки че филмовият свят стана свидетел на вълна от жени, които излязоха срещу насилниците си с движението #MeToo, Морисет заяви, че проблемът е много по-голям в музикалната индустрия.

Бившият мениджър на Аланис Морисет призна, че присвоил от нея милиони

„В музикалната индустрия все още не е поставено дори началото. Почти всяка жена в музикалната индустрия е била нападана, тормозена, изнасилена. Това е повсеместно - повече в музикалния бранш, отколкото във филмовия“, каза Морисет. „Само въпрос на време е, преди индустрията да има собствен взрив от истории."

Деветият албум на Морисет „Such Pretty Forks in the Road“ първоначално трябваше да излезе на 1 май, но бе отложен заради пандемията от коронавирус.
БГНЕС