/ Gulliver/Getty Images
Актрисата Глен Клоуз и филмът "Ако Бийл стрийт можеше да говори" станаха големите победители на наградите "Независим дух", предадоха Ройтерс и АП.

Gulliver/Getty Images

Мексиканската семейна драма "Рома", която ще бъде един от силните претенденти за "Оскар" за най-добър филм на днешната церемония, получи приза за най-добра чуждоезична лента.
Наградите "Независим дух" се присъждат всяка година на холивудски продукции, чиито бюджет не надвишава 20 млн. долара.

Gulliver/Getty Images

71-годишната Клоуз получи приза за най-добра актриса за ролята й в "Съпругата". Във филма тя играе ролята на подчинена съпруга, която намира сили в себе си, за да се защити. Клоуз е и сред фаворитките за спечелване на "Оскар" за същата роля на днешната церемония.

Gulliver/Getty Images

В лентата "Ако Бийл стрийт можеше да говори" се разказва за млада нюйоркска двойка, чиито живот е разбит, след като мъжът е вкаран в затвора за изнасилване, което той не е извършил. Кинотворбата спечели награди "Независим дух" за най-добър филм, за най-добра актриса в поддържаща роля за Реджина Кинг и за най-добър режисьор за Бари Дженкинс.

Gulliver/Getty Images

Ричард Е. Грант спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля за играта си в драмата "Можете ли да ми простите", а Итън Хоук взе приза за най-добър актьор в религиозната драма "Първа реформирана".
БТА