Аксел Роуз повече няма да дава автографи
Аксел Роуз повече няма да дава автографи / Guliver/Getty Images, архив

Фронтменът на "Гънс ен роузис", а понастоящем и на Ей Си/Ди Си Аксел Роуз, престава да дава автографи, защото с подписите му забогатяват спекуланти в Ибей, съобщава Контактмюзик.

По този начин американският музикант се присъединява към почина на Ринго Стар да се отреже търговията с автографи в мрежата. Тя се е превърнала в многомилионен бизнес за недобросъвестни търгаши, които се представят за фенове, а след това продават подписите на знаменитостите на фантастични цени в интернет.

Аксел Роуз ще бъде певецът на AC/DC по време на турнето им

За решението си Аксел Роуз съобщи в своята страничка в Туитър. Според журналистическо разследване на телевизионния канал Ей Би Си нюз бизнесът с автографи се е превърнал в индустрия, чийто годишен оборот е 50 милиона долара. А тези пари се трупат на гърба на изпълнителите, които чистосърдечно искат да зарадват феновете си.

Освен Ринго и Аксел, свои подписи вече не дават Кид Рок, Тед Нюджънт, "Куинс ъф дъ стоун ейдж". А Тейлър Суифт изрази мнението, че истинските фенове вече не се интересуват толкова силно от автографи, колкото спекулантите.

Източник: БТА