Адам Сандлър е най-надцененият актьор според „Форбс”
Адам Сандлър е най-надцененият актьор според „Форбс” / снимка: Guliver/Getty Images

За втора поредна година Адам Сандлър е най-надцененият актьор на Холивуд. В класацията звездата от комедията „Били Медисън” отново е лидер сред актьорите, които са донесли най-малко печалба за вложения в тях капитал.

Според оценките на „Форбс” за всеки инвестиран долар Сандлър изработва възвръщаемост от 3,2 долара, което е най-ниското ниво сред колегите му от бранша. Правилата за анализ на „Форбс” включват последните три филма на актьорите и тяхното място в боксофиса през 2014 г. Въпреки че последният филм на Сандлър „Grown Ups 2” става хит и печели 246 млн. долара, предишните му два проекта не успяват да възстановят вложеното в тях.

На второ място в класацията е Джони Деп. „Карибски пирати” донесе слава на актьора, но въпреки това „Самотният рейнджър” и „Тъмни сенки” не привлякоха интереса на зрителите. Деп печели по 4,1 долара на всеки долар, вложен в него.

Челната тройка се затваря с Бен Стилър. Напоследък той не успява да пожъне успех с филмите си и печели едва по 4,8 долара за всеки долар, инвестиран в проектите с негово участие.

Източник: БГНЕС