/ БГНЕС
Четиримата членове на легендарната шведска поп група АББА се събраха, за да запишат две нови песни 35 години след излизането на последния й албум, съобщиха световните информационни агенции.

"Ние, четиримата си казахме, че след 35 години ще е забавно да обединим силите си и да влезем в звукозаписно студио", се казва в изявление на групата, от чиито албуми са продадени 400 милиона копия.

АББА могат да се съберат отново във виртуална триизмерна форма
 

Едната от песните е озаглавена "I Still Have Faith in You" и ще бъде изпълнена от техни цифрови изображения в рамките на телевизионно шоу през декември, продуцирано от Би Би Си и Ей Би Си. "Песента е нова, това ни носи радост", допълниха музикантите. Названието на другата песен не се разкрива.
Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бьорн Улвеус и Бени Андершон се разделиха през 1982 г., след като в разстояние на едно десетилетие бяха много популярни в целия свят с хитовете си "Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Super Trouper".

ABBA пяха заедно за пръв път от 30 години (СНИМКИ)
 
Групата за последен път се представи пред публика през 1986 г., макар официално да не се е разпаднала. Четиримата й членове обаче увериха, че повече няма да пеят заедно.

"Решението за вълнуващ проект, свързан с турне, в което участват наши цифрови изображения, взе неочакван обрат", се допълва в изявлението на музикантите: "За нас влизането отново заедно в звукозаписно студио бе радостно събитие. Като че ли времето бе спряло и се връщахме от кратка ваканция."