Всичко, от което се нуждаем, е любов. Тя ни дава свобода и криле да постигнем желанията си. Учените отдавна търсят източниците на това така красиво, но и опасно чувство.
Романтиците биха се възпротивили на твърдението, че чувствата могат да бъдат химически категоризирани и обяснявани. Но още в древността хората са правили магически отвари и тайни ритуали за призоваване на любов.

Вижте някои любопитни факти за любовта:

Човешката пот е била един от основните компоненти на едновремешните парфюми и любовни отвари.

На остров Бали мъжете са смятали, че жените ще се влюбят в тях, ако им поднесат като храна листо с гравирано изображение на бог с голям мъжки полов член.

Две седмици за целувка, два месеца за секс с нов партньор

Мексиканският император Монтесума е смятал шоколада за любовно лекарство и е пиел по 50 чаши течен шоколад преди да влезе в харем от 600 жени.

Според учените, човек се влюбва около 7 пъти преди да се омъжи.

Съществуват хора, които не са изпитвали любов. Причината за това може да е заболяването хипопитуитаризъм.

Пет невероятни начина, по които действа любовта

Думата „любов" произхожда от санскритското lubh, което означава „желание".

Годежните пръстени най-често се носят на безименния пръст на лявата ръка, защото древните гърци са смятали, че през този пръст тече vena amoris или „вената на любовта", която стига директно до сърцето.

Първият годежен пръстен е открит в Древен Египет. По него има много детайли, правещи връзка със слънцето и луната, формата му на окръжност се свързва смислово с идеята за безкрайността.

Най-важните дати в световния секс календар

Семенната течност може да допринесе за по-романтична любов. Тя съдържа допамин, както и киселини, които действат на мозъка като стимулант за секрецията на „хормона на щастието".