На 9 февруари се чества Националния ден на пицата. За първи път празникът се отбелязва през 2000 година, но не е ясно откъде е тръгнал, отбелязва nationaldayarchives.com. 

Какво представлява празникът? 

Националният ден на пицата е ден, в който се празнува любимата тестена храна на мнозина – изпечена и с доматен сос. А вариациите за топинг и аранжировка варират според вкуса – от месни, вегетариански, класически до някои по-смели – с пържени картофи, кренвирши и ананас. 

Как да отбележим празника? 

От изданието дори съветват как да отпразнуваме Деня на пицата. Те апелират да хапнем поне две парчета пица. „Можете да си приготвите пица-шедьовър вкъщи или да заведете семейството и приятелите си в любимата си пицария“, се казва в публикацията. 

Ето и някои от останалите празници, посветени на пицата:
 
  • Национален ден на пицата със сирене – 5 септември;
  • Национален ден за пица парти, който се провежда всеки трети петък през май;
  • Национален ден на пицата с наденица – 11 октомври. 
nationaldayarchives.com