80% от младите хора са сами на Свети Валентин
80% от младите хора са сами на Свети Валентин / БГНЕС

Ако нямате половинка в Деня на влюбените, не се притеснявайте, в това да сте сами на Свети Валентин няма нищо драматично, а и не сте единствени.

Според проучване сред 3485 младежи на възраст между 15 и 25 години, 8 на всеки 10 американци нямат любим човек. 30% от анкетираните споделят, че вече са потърсили любовта в интернет, а 10% искат да опитат подобни срещи в бъдеще.

Проучването е проведено в 13 различни държави, сред които САЩ, Бразилия, Русия, Индия, Великобритания и Франция. Първата целувка на средностатистическия американски младеж е на около 15-годишна възраст, в Бразилия това се случва малко по-рано - на 13 години. В Индия пък не се целуват чак до навършването на 19 години. До 25-тата си година американците целуват седем различни човека.

Що се отнася до секса, проучването показва, че средната възраст за старта на сексуалния живот в САЩ е 16 години и 5 месеца, пише БГНЕС. Това е малко по-рано от данните от други държави. За американците в анкетираната възрастова група сексът се нарежда на пето място в класацията за най-любими дейности през свободното време. Пред него са сърфирането е интернет, слушането на музика, времето с приятели и компютърните игри.

38% от младежите на възраст между 15 и 25 години са изпращали свои голи снимки или клипове в интернет, а близо една четвърт признават, че са правили домашно еротично видео.