Киану Рийвс
Киану Рийвс / Gulliver/Getty Images
Киану е известен като отличен актьор, но какво можем да кажем за личността му? Ето няколко неща, които може би не знаете за Рийвс.

Киану Рийвс има двойно гражданство - канадско и американско, макар, че е роден в столицата на Ливан - Бейрут. Освен това той има право и на британско поданство.

Актьорът купува първата си къща след като навършва 39 години. Преди това той предпочиташе да живее в хотели, най-любимият от които беше калифорнийският "Chateau Marmont".

Рийвс казва, че е абсолютно безразличен към кино критиката.

Актьорската му кариера започва на 9-годишна възраст, когато за пръв път се появява на сцената в театралната продукция на музикалната комедия „Проклетите янки“.

Киану е атеист. Той е убеден, че Бог не съществува. Интересно дали работата му в „Матрицата“ има нещо общо с това? В случай, че сте забравили, в трилогията се твърди, че нашият свят е просто продукт на компютърна програма.

Феновете на актьора обявиха 15 юни за „Неофициален ден за повишаване на духа на Киану Рийвс“. Комичният празник се появи, след като на тази дата в мрежата попадна снимка на тъжния Рийвс, който унило яде сандвич.

Рийвс обожава романите на Бари Айслър - писател, който стана известен с увлекателните си шпионски романи за Джон Рейн, най-очарователния убиец след Джеймс Бонд.

През 90-те Киану има собствена гръндж група „Dogstar”, в която свиреше на бас китара.
БГНЕС