Всеки от нас има собствена представа за щастието. За някои това е прегръдката на любимите хора, за други – пътуването до далечни места, за трети – материалните блага.

Истинското щастие е напълно постижимо, то ни очаква и зависи изцяло от нас самите, а не от други хора, обстоятелства, събития и места. Как да бъдем обаче по-щастливи? Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7

Да си поставим цели

По този начин ще сме по-наясно с постиженията си. Трябва да си поставяме реалистични цели и да не се насищаме, целта е да видим резултати, а не да се претоварваме. Всяка поставена и постигната цел е една крачка по-близо до щастието.
 

Физическа активност

В научно отношение физическата активност произвежда протеини и ендорфини, които те карат да се чувстваш щастлив и ако добавим към това подобряването на визията, имаме помпа щастие на една ръка разстояние. Можеш да започнеш от малко с няколко минути на ден и да увеличавате с течение на времето и според нуждите.

физическа активност
iStock/Getty Images

Сън

Сънят помага на тялото да се възстанови, помага да бъдеш по-продуктивен и позитивен. Адекватната почивка намалява чувствителността към негативни емоции, което ще бъде от полза за твоето психично здраве и щастие.

Разходки навън

Да се разхождаме повече навън, да усещаме чистия въздух по кожата си и да виждаме светлината на деня, ще се почувстваме освежени и отпочинали. Само 20 минути на ден могат да донесат големи подобрения в настроението и да помогнат да се изправиш пред деня и седмицата напред с по-добро отношение.

Медитацията води до усещането за щастие

Медитацията е начин да изчистиш ума си и да успокоиш мислите си, така че помага да поддържаш ясна визия за целите си. Няколко минути на ден могат да ти помогнат да спреш със съмненията и да поддържаш добро отношение.

медитация
iStock/Getty Images


Да бъдеш благодарен води до по-щастлив живот

Благодарете от сърце. Осъзнаването на всичко, което трябва да бъде оценено, генерира емоционални ползи и повишава нивата на лично удовлетворение.

благодарност
iStock/Getty Images