52 години е идеалната възраст за пластична операция
52 години е идеалната възраст за пластична операция / снимка: sxc.hu

Съществува мнение, че с достигането на 40-годишна възраст жените са подложени на по-малък натиск да изглеждат идеално. Но се оказва, че с наближаването на средната възраст жените са най-твърдо решени да изглеждат млади.

Една трета от дамите на 40 години се тревожи за външния си вид и биха обмислили да се подложат на пластична операция, сочи ново изследване. Средностатистическата жена днес смята, че най-добрата възраст за пластична операция е 52 години, 41 седмици и четири дни. Ако парите не са проблем, една пета от представителките на нежния пол на възраст между 40 и 60 години казват, че с удоволствие биха се подложили на фейслифтинг, за да изгладят кожата си.

29% от дамите са категорични, че предпочитат да изглеждат с 20 години по-млади, отколкото да са милионерки. Участничките в допитването били попитани коя знаменитост е идеалната реклама за страхотен външен вид над 60 години и мнозинството от тях избрали Туиги, посочва още БГНЕС.

25% от жените, които искат операция, биха си направили очен лифтинг, за да изгладят бръчките си, а 29% биха коригирали корема си. 29% от дамите, които не биха легнали под ножа, заявили, че се нуждаят от Ботокс или от дерма пилинг, за да изглеждат млади. В изследването на Superdrug участвали 3000 жени на възраст между 40 и 65 години.