50 000 евро за паркинг
50 000 евро за паркинг / снимка: sxc.hu

Жител на Люксембург, който оставил колата си в обществен подземен паркинг в центъра на града, „забравил” да си я прибере вече пет години, което според служител на паркинга може да му коства сметка от около 50 000 евро, ако все пак реши да си я върне.

„За да си вземе автомобила, собственикът му трябва да плати за петте години престой на паркинга. Цената за еднодневен престой е 26,90 евро”, обясни представител на паркинга, цитиран от агенция Белга. „Всичко, което знаем е, че колата му е тук повече от пет години, защото всеки ден записваме номерата на автомобилите, които стоят в паркинга”, допълни служителят.

Компанията, която управлява паркинга обаче заяви, че не може и дума да става да иска от полицията да премести колата. „Автомобилът е паркиран правилно, така че не можем да направим нищо и собственикът може да си го вземе, когато иска, след като плати. Това, че колата му е тук, изобщо не ни притеснява”, съобщи служителят на паркинга, пише БГНЕС.

Колата марка „Ситроен ВХ” с френски регистрационен номер, е паркирана на трети подземен паркинг, който разполага с 335 места. Тя е покрита с прах. Ако перспективата да плати солена сметка възпира собственика да си върне колата, компанията, управляваща паркинга, уточни, че има формула за годишен абонамент от 3000 евро, която ще позволи цената да намалее с 35 000 евро.