Той никога не се е срещал със своя идол и живее в район, опустошен от талибаните. Муртаза, 5-годишно афганистанче, е фен на Лионел Меси и покори футболните запалянковци, след като брат му му направи тениска на аржентинския футболист от ... найлонова торба.

На предната й страна с флумастер е изписано „Меси", а на гърба „10" - какъвто номер носи звездата на „Барселона" и на аржентинския национален отбор, предаде АФП.

Усмихнатият Муртаза Ахмади, облечен с "екипа" си, обиколи уеб пространството, след като 15-годишният му брат качи преди две седмици снимки на момченцето във Фейсбук.

Муртаза толкова харесва тениската си с вертикални бели и сини райета - цветовете на аржентинския отбор по футбол, че я носи всеки ден, докато играе в затънтеното си селце между Кабул и Кандахар.

"Искам да съм като Меси, като порасна", заявило гордо момченцето.

Баща му - Мохамад Ареф Ахмади също мечтае синът му да стане добър футболист и да е афганистанският Меси.

Историята на Муртаза развълнува милиони хора в мрежата, сред тях и администраторите на @messi10stats - пост в Туитър на фенове на Меси, които са над 700 000. Лео иска да разбере кое е това дете, за да може да му направи подарък, написаха те.

Източник: БГНЕС

Видео: Novanews.bg