Легендите на българския спорт Илиана Раева и Наско Сираков са от това поколение спортисти, за които сватбата наистина означаваше обещание за цял живот. Е, двамата отпразнуваха 36 години от деня, в който двамата са си казали "да". Каналът "Опасни връзки" във vbox7 разказва:


"Пожелавам си още дълго заедно да танцуваме танца на Любовта и Живота! Обичам те, мое прекрасно момче", пише Илиана Раева по случай празника. Семейството има две дъщери - Славея и Виолета. Виолета има вече свое семейство и дъщеричка, а Славея пък е сгодена.



И въпреки че семейството на Наско Сираков и Илиана Раева изглежда перфектното, не всичко в началото е било по мед и масло.



Преди доста години Илиана Раева сподели за началото на брака им. Първите две години били истинска мъка - тя била и майка, и съпруга, и домакиня. Наско Сираков пък държал жена му да му готви. А тя срещала сериозни трудности в новите си роли. За него пък било въпрос на чест да не показва прекалено много чувствата си към нея.



Въпреки тези трудности обаче, Илиана неведнъж е споделяла, че е привърженик на патриархалния семеен модел. "Коя беше повратната точка? Когато на петия месец от брака ни той каза - дай ми чинията с кюфтетата, а аз казах – ще си ги вземеш сам! Той - как така бе, жена? Дай кюфтетата! Но за мен беше унизително", разказа през 2013 г. Раева. Но се научила не просто да слага кюфтетата, но и са подрежда дрехите му, да готви...



"Чувствам се една щастлива жена в дома си, в семейството си, с този мъж, с тези прекрасни дъщери, които създадохме. Ние преживяхме с Наско една страхотна любов. Тя съдържаше в себе си всичко: хубаво и лошо, положително и отрицателно", преди време сподели Илиана.



Любопитно е още, че приятелите на двамата, които присъствали на сватбата, предричали не повече от година семеен живот. Все пак двамата били много млади, тя на 20 г., а той - на 21 г.