/ Gulliver/Getty Images
Джерард Бътлър е един от най-сексапилните и красиви мъже в Холивуд, както и талантлив актьор. Ето някои от най-неизвестните факти за него, споделени от РИА Новости.

enlightened Има куче, на име Лолита

Една от най-големите странности на звездите в Холивуд е да имат малки кучета, които приличат повече на големи гризачи. Много известни личности обичат да ги обличат в розово и да ги носят в чанта.

Джерард като че ли се е вписал в тази тенденция, откакто се сдоби с мопс на име Лолита преди няколко години. Разбира се, че е трудно да си представим такъв силен мъж в компанията на това сладко малко куче, обаче, наистина е така.

Лолита, кръстена на героиня от едноименния роман на Набоков, е верен спътник на Бътлър.enlightened Награден е с почетна грамота за храброст

По време на снимките на филма „Г-жа Браун” през 1997 г. Джери спасява 14-годишно момче от удавяне в река Тай.

Според говорителя на полицията на Tayside момчето вероятно не би оцеляло, ако не е била намесата на Джери. За героичното си дело актьорът е удостоен с почетна грамота на Кралското хуманно общество на Шотландия.
 
enlightened Има юридическа диплома

Джери е получил дипломата си по право от Университета в Глазгоу, където също е бил президент на правната общност.

Въпреки това, след като получил роля в театрална постановка, той решил да се откаже от юридическата си кариера, за да стане актьор. И със сигурност това е било чудесно решение.

Предпочитаме да го виждаме полугол във филмови роли, отколкото в някакъв стегнат и скучен костюм в съдебната зала.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Big Nick in full effect. #DenOfThieves

A post shared by Gerard Butler (@gerardbutler) on

 
БГНЕС