2,6 милиарда зрители присъстват на LIVE EARTH
2,6 милиарда зрители присъстват на LIVE EARTH / Снимка: Христо Митов

В рамките на 24 часа в 8 града по света се провежда световният концерт за борба с промяната на климата LIVE EARTH. На събитието присъстват над 2,6 милиарда зрители, а изпълнителите, които участват благотворително в тях, наброяват над 100.

Концертът за спиране на промяната на климата започна в Сидни с аборигенски танци, след което продължи в Токио и Пекин. По време на концерта в Токио, бившият кандидат-президент на САЩ и настоящ борец за оцеляване на планетата Ал Гор се появи във формата на холограма, с която призова всички зрители да се включат в доктрината за промяна.

LIVE EARTH се премести след това в Европа. Първият концерт беше в Хамбург. Там шоуто продължава с групи и изпълнители като Мандо Диао, Енрике Иглесиас и Крис Корнел. Организаторите обявиха, че зрителите на живо в  Хамбург надхвърлят 30 хиляди.

Целият стадион „Уембли” в Лондон беше разпродаден. Шоуто там започна с Фил Колинс и Дженезис, очаква се британският LIVE EARTH концерт да достигне върховата си точка с официалния химн на LIVE EARTH – песента HEY U, изпълнена от поп-кралицата Мадона.

В Хамбург концертът ще продължи до полунощ, а през това време предстои да започнат и концертите в Йоханесбург, Ню Йорк и Рио Де Жанейро.

Мина и живото предаване на речта на Ал Гор от Вашингтон, където той отново призова американците, а и всички хора по света да се замислят и да отговорят на призива за промяна.