25-те най-големи слуха в рока
25-те най-големи слуха в рока / снимка: БГНЕС

Кои са най-големите слухове в музикалната индустрия, завладявали феновете и цялото общество някога. Списание “Ролинг Стоун” се опитва да даде отговор на тази загадка в класацията 25-те най-големи слуха в рока.

Предложенията, включени в класацията, са дадени от читателите на изданието на неговата уебстраница, след което са събрани и подредени от редакторите.

На първо място според “Ролинг Стоун” е слухът, че Пол Маккартни е мъртъв и човекът, който се представя за него, е двойникът му. Челната десетка се оформя от клюките около Мама Кас от Mamas and the Papas, за която се твърди, че е умряла, като се задавила със сандвич, Анджи Бауи, която хванала съпруга си Дейвид Бауи в леглото с Мик Джагър.

На пето място в класацията е слухът, че убиецът на Джон Ленън Марк Дейвид Чапман всъщност е наемен убиец, програмиран от ЦРУ. Следва предположението, че Джим Морисън е убит от член на администрацията на президента на САЩ Ричард Никсън, като десетка се затваря от приумицата, че езикът на басиста на Kiss Джийн Саймънс е присаден от крава след автомобилна катастрофа, която той претърпява, пише БГНЕС.

Втората десетка също е свързана с мистериозни убийства и намеси по телата на музикантите. На фаталното 13-то място е слухът, че Мерилин Менсън си е махнал две ребра, за да бъде по-гъвкав. На 15-та позиция пък е смъртта на Боб Марли, в която също е намесено ЦРУ, като е инжектирало раковите клетки в пръста на крака му.

Последните две места в класацията – 24-то и 25-то са отредени на легендата в блус-музиката Робър Джонсън, за който се твърди, че е продал душата си на дявола, в замяна на това да бъде много добър китарист, както и твърдението, че Рой Орбисън е албинос, който носи черни очила, защото е сляп.