21-годишен рапър съди Джей Зи за бащинство
21-годишен рапър съди Джей Зи за бащинство / Guliver/Getty Images

Римир Сатъртуейт, 21-годишен изгряващ рапър, е завел дело за бащинство срещу влиятелния рапър и процудент Джей Зи, съобщи Контактмюзик.

Сатъртуейт твърди, че майка му Уанда е имала отношения с Джей Зи в началото на 90-те години на миналия век, преди рапърът да се прочуе. Младият мъж вярва, че той е плод на тази връзка.

Римир Сатъртуейт е завел гражданско дело срещу Джей Зи още през декември, но подадените от него съдебни документи стават обществено достояние едва сега. Ищецът твърди, че Джей Зи е излъгал за местожителството си пред съд в Ню Джърси, за да избегне ДНК тест за бащинство.

През 2010 година майката на Римир Сатъртуейт прави опит да съди Джей Зи в Ню Джърси, но адвокатите на влиятелния рапър и продуцент успяват да прекратят делото.

Сега Римир Сатъртуейт оспорва местожителството на предполагаемия си баща, твърдейки, че той притежава три имота в Ню Джърси. От съдебните документи става ясно, че младият мъж обвинява Джей Зи в нанасянето на емоционални и финансови щети с опита да избегне тест за бащинство.

Очаква се отговорът на адвокатите на Джей Зи срещу обвиненията.

Рапърът и продуцент Джей Зи се ожени за суперзвездата Бионсе през 2008 година. Двойката има 3-годишна дъщеря, Блу Айви, припомня изданието.

Източник: БТА