2020 г. беше тежка за всички ни, но знаете ли, че тя все още не се е случила в някои държави? Именно това обяснява популярен TikTok-ър в свое видео:
 
@jaydeespeaks

Here is WHY it’s not 2021 everywhere in the world. ##learnontiktoktogether ##learnontiktok ##foryoupage ##didyouknow ##fyp ##foryou ##2021 ##calendar ##trend

♬ original sound - Jaydee T.

Jaydee T е установил, че в доста държави по света 2020 г. и 2021 г. всъщност са в далечното бъдеще. Така например в Етиопия е 2013 г. Причината е в различното тълкувания на Григорианския календар там, пише каналът "Скандално" във vbox7. "Грешката" идва от интерпретацията на християнския празник Благовещение - денят, в който Богородица узнава, че ще става майка на Спасителя.

В Непал пък са напред в бъдещето. Там годината е 2078 г. Месеците в непалския календар варират от година на година, като някои са дълги 28 дни, а други - 32. Нова година се празнува през април.

В Иран пък годината е 1400-а. В Израел пък посрещнаха 5781 г. заради еврейския календар. В Северна Корея пък е едва 110 г. Там календарът започна с рождението на Ким Ир Сен - основателят на държавата. Той е роден през 1912 г. и именно тогава започва всичко и в севернокорейския календар.

Въпреки че тези факти са безкрайно интересни, мнозина ги приемат с шега, отбелязва LadBible.

"Щом Непал са толкова напред в бъдещето, защо не ни предупредиха за COVID и 11 септември", пита един. Друг пък се заканва да отиде в Етиопия, където е 2013 г. и да си купи криптовалута. Трети се чуди: "Ако пътувам в тези държави, значи ли, че съм пътешественик във времето"?