2012 година в света на шоубизнеса
2012 година в света на шоубизнеса / снимки: Reuters, БГНЕС

Два големи юбилея, дългоочаквана бременност, раздяла на едни звездни двойки и предстояща сватба на други белязаха 2012 година в света на богатите и известните.

Новината за бременността на херцогинята на Кеймбридж Катрин, потвърдена официално на 3 декември, за минути обиколи цялото земно кълбо, докато бъдещата майка се възстановяваше в лондонска болница от остро сутрешно гадене. Промяна в унаследяването на британския трон ще позволи на първородното дете на принц Уилям и Катрин да застане начело на Британската монархия, дори да е момиче. На Острова веднага заваляха предположения за пола и името на кралското бебе. Не закъсняха и мненията на специалисти, според които симптомите на Катрин в ранния стадий на бременността са признак, че чака близнаци.

За съжаление само броени дни по-късно щастливата вест за британското кралско семейство и цяла Великобритания беше помрачена от двама австралийски радиоводещи. Подтикнати от нездрав стремеж към сензация, те скроиха номер на сестра от болницата, в която беше настанена Катрин, и представяйки се за кралица Елизабет Втора и принц Чарлз успяха да измъкнат информация за състоянието на херцогинята. Измамената медицинска сестра не успя да преодолее шока от грешката си и от ненадейното попадане в окото на медийния ураган и сложи край на живота си.

През лятото два скандала с голи снимки на принц Хари и на херцогиня Катрин разтърсиха британското кралско семейство. През август американският клюкарски сайт TMZ.com публикува снимки на малкия син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна както майка го е родила. Принцът бил щракнат по време на бурен купон в хотел в Лас Вегас в момент, когато британците смятаха, че той най-сетне се е разделил с имиджа на плейбой и лошо момче. А за да замаже скандала, кралското семейство скоропостижно изпрати третия в реда за наследяване на короната на нова мисия в Афганистан след първата през 2008 година. Месец по-късно във френското списание Closer лъснаха и голи снимки и на Кейт от лятна ваканция с принц Уилям в имение във Франция. Стигна се до съдебно дело, след което списанието получи забрана да разпространява снимките. Това обаче се случи, след като вероятно не беше останал и един човек на Земята, който да не е видял прословутите фотоси или поне да не е чувал за тях.

Снимките от Франция и трагедията с медицинската сестра показаха, че и след смъртта на принцеса Даяна, която загина, преследвана от папараци в тунел в Париж, истерията на медиите около британското кралско семейство продължава с пълна сила и Катрин, момичето от народа, в чиито вени не тече синя кръв, тепърва ще трябва да се учи да избягва любопитните им очи.

Въпреки скандалите обаче за кралското семейство 2012 година мина под знака на едно щастливо събитие - Диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора. Тържествата достигнаха своята кулминация между 2 и 5 юни с шествие на флотилия от близо 1000 плавателни съда по река Темза, концерт пред Бъкингамския дворец с участието на едни от най-големите музикални звезди в света, кралска процесия по улиците на Лондон и фойерверки. В чест на Диамантения юбилей британският парламент взе решение да прекръсти емблематичната часовникова кула Биг Бен на Елизабет Тауър (Кулата на Елизабет).

2012 година в света на шоубизнеса
netinfo

На 5 октомври тази година най-прочутият шпионин в света Джеймс Бонд също празнува своя юбилей. На тази дата преди 50 години излезе първият филм за агент 007 "Доктор Но" с участието на сър Шон Конъри. След това през големия екран преминаха още 22 ленти за тайния агент с перфектни маниери, които донесоха приходи от близо 5,1 милиарда долара. Тази есен излезе и 23-ят филм от поредицата, "007: Координати Скайфол", в който главната роля се изпълнява от Даниел Крейг. В знак на особено голямата почит на британците към агента на кралицата той получи правото да бъде сред главните действащи лица на откриването на Олимпийските игри в Лондон. Джеймс Бонд (в лицето на Даниел Крейг) участва в кратък филм с британската кралица, а след това двамата се качиха в хеликоптер, който обиколи Лондон и спря над Олимпийския стадион. Кулминацията настъпи, когато агент 007 и кралицата скочиха с парашут от хеликоптера и се приземиха на стадиона. В ролята на 86-годишната Елизабет Втора, разбира се, беше по-младо нейно копие.

Годината обаче не беше толкова щастлива за две звездни двойки от света на киното. Шестгодишният брак на Том Круз и Кейти Холмс се разпадна в края на юни, а според слуховете и този път причината е увлечението на актьора към сциентологията. Двете звезди се споразумяха попечителството върху дъщеря им Сури да получи Кейти и така избегнаха грозни спорове в съда. След 14-годишен съвместен живот и две деца Джони Деп и Ванеса Паради също обявиха края на връзката си през юни. И тук раздялата беше приятелска, а според клюкарските издания причината за нея е, че Джони се отегчил от Ванеса. Той побърза да се хвърли в обятията на колежката си Амбър Хърд, а тя потърси утеха при бившия си партньор Лени Кравиц.

2012 година в света на шоубизнеса
netinfo

Други две холивудски двойки - Анджелина Джоли и Брад Пит и Дженифър Анистън и Джъстин Теру, обявиха годежа си тази година. Първи решителната крачка направиха Джоли и Пит през април, а Дженифър получи предложение за брак от Теру през август. Според слуховете бившата госпожа Пит ще мине под венчило в края на тази година с тридневни празненства на Хаваите. Сватбата на Бранджелина обаче е най-строго пазената тайна в Холивуд. Светските хроникьори са убедени, че двамата актьори ще си кажат заветното "да" в замъка им във Франция. Засега обаче няма никаква информация кога ще се случи това.

2012 година в света на шоубизнеса
netinfo

През февруари светът се раздели завинаги с една от най-големите музикални звезди на нашето време Уитни Хюстън. 48-годишната певица беше открита удавена във ваната на хотелска стая в Бевърли Хилс. Резултатите от аутопсията показаха, че тя е починала от сърдечен удар, причинен от злоупотреба с кокаин. Уитни се сдоби със световна слава благодарение на изключителния си глас, а най-емблематичната й песен беше I Will Always Love You от филма "Бодигард". В последните години обаче Хюстън имаше сериозни проблеми с наркотиците и алкохола, от които пострада и неповторимият й глас. Макар и загубила много от миналия си блясък, тя опита да се завърне на музикалната сцена през 2010 година, но концертите й се превърнаха в провал.

Тази година целият свят пя и танцува в ритъма на южнокорейския рапър Сай, чийто хит Gangnam Style се превърна в най-гледаното парче в сайта за видеосподеляне YouTube. Той мина като вихър през всички световни музикални класации, въпреки че според някои шеговити предупреждения светът ще свърши именно под формата на инвазия на корейския поп.

Истерията около поредния в последните години край на света се засилва с всеки изминал ден, който ни доближава до заветния 21 декември, бележещ края на календара на маите. И макар учени, включително от НАСА, многократно да заявиха, че светът няма никакви намерения да свършва на тази дата и подкрепиха думите си с научни факти, в Украйна вече се продават билети за ада и рая. Хиляди хора пък се стичат към знайни и незнайни селца във Франция, Турция или Сърбия в търсене на спасение от Апокалипсиса.

На 21 декември обаче със сигурност ще настъпи един край - на работната седмица, и едно начало - на очакването на най-светлия празник в годината Коледа. Така че напук на всички пророчества на този ден просто си пуснете една песен...не е задължително да е Gangnam Style.

2012 година в света на шоубизнеса
netinfo