200 желаещи да партнират на Миро в Евровизия
200 желаещи да партнират на Миро в Евровизия / БНТ1

Два дни продължиха кастингите, организирани от БНТ и Миро за беквокалисти и танцьори, които ще бъдат до Миро на сцената на финала за избор на българската песен за Евровизия. Той ще е на 28 февруари и ще се предава на живо по БНТ от зала 2 на НДК. Кандидатите за кастинга трябваше да изпратя имейл до 12 февруари, в който да се представят. До самото прослушване бяха допуснати само онези, получили обратно писмо с точния час и място.

Кандидатите за сцена на Евровизия изпълниха две песни по свой избор - на български и на английски език. Едната беше изпълнена акапелно, а другата със синбек. Миро остана изключително доволен от прослушването и в края му обяви, че 90% от участниците са се представили много добре.

Още по-атрактивно беше състезанието за танцьори, които трябваше да импровизират под звуците на петте продуцирани от БНТ песни и да покажат владеенето на различни танцови техники.

Явилите се бяха равен брой жени и мъже на възраст между 17 и 25 години. Членове на журито за беквокалисти бяха Станислава Армутлиева от „Вирджиния рекърдс", водещият от БНТ Драгомир Драганов, Любомир Кънчев - директор дирекция „Музика и забава" в националната телевизия, Михаил Михайлов и самият Миро.

Участниците в кастинга за танцьори трябваше да преминат през строгата преценка на Маргарита Будинова, хореограф, която отдавна работи с Миро.

В последния ден от февруари зрителите ще разберат на кого ще се падне честта да застане заедно с Миро на сцената в зала 2.

Интересни моменти от кастингите ще могат да се видят в рубриката на Драго Драганов за Евровизия, с които всяка седмица точно в 11.00 започва предаването „В неделя с..."