15% от французите се теглят всеки ден
15% от французите се теглят всеки ден / netinfo

15% от французите и 12% от американците твърдят, че мерят килограмите си всеки ден. Французите са най-малко ентусиазирани от продуктите за бързо хранене, докато британците са първи в света по консумиране на бързо приготвени храни, малко пред американците, сочи проучване, направено в 13 страни.

Според проучването на Би Би Си и на асоциацията за изследване на пазара Синовейт 81% от французите категорично не са съгласни със следното твърдение: „Прекалено много харесвам вкуса на бързоприготвената храна, за да се откажа от нея“. За сметка на това 45% от британците, 44% от американците и 37% от канадците са съгласни с това твърдение. 75% от сингапурците и 73% от жителите на Хонг Конг и на Румъния също не са съгласни с твърдението.

„Британците обожават своето „фиш енд чипс“, обобщава Стив Гартън от Синовейт. „Французите се грижат за външния си вид. Стройната фигура е част от нашата култура и е повод за гордост“, заявява представителят на Синовейт за Франция Тиери Пайо.

Проучването потвърждава и нарастващото в световен мащаб безпокойство от наднорменото тегло, посочва БГНЕС. „Резултатите показват, че много хора не могат да се откажат от едни хамбургер или от допълнително парче пица, но вероятно се чувстват по-добре, ако прибавят към това и чаша кола“, констатира Стив Гартън.