11 неща, без които женският гардероб не може
11 неща, без които женският гардероб не може / netinfo

На фона на модата, която се мени през всеки сезон, съществуват и т.нар. evergreen правила за една жена, които никога не увяхват.

Всяка жена има нужда от няколко неща в гардероба си, които може да използва според фантазията си, а не според текущите тенденции. Понякога именно неволната или търсена грешка в съчетаването на определени елементи и аксесоари създава чар и стил в облеклото.

Обратното - правилното им съчетаване може да доведе до истинска скука. Или с други думи, няма нищо по-отегчаващо от съчетаването на права черна рокличка без ръкави с перлена огърлица и с елегантни обувки с тънки токчета.

Малка и права черна рокличка без ръкави (tubino) - това е моделът, измислен от мадам Шанел и аплодиран от списание Vogue през 1926 година. Веднага след това тoй става нещото, без което една елегантна жена не може. Носи се във всякакви версии - Едит Пиаф е предпочитала изчистената от всякакви детайли рокличка, Одри Хепбърн я е обличала в „звезден“ вариант. Марките Ferragamo и Versace я предлагат суперкъса и суперсекси.

Перли
Огряват, повече от каквото и да било, лицето на една жена, карайки го да свети и същевременно не отклоняват вниманието от него. Идеални са перлените колиета на Damiani.

Чанта
Въпреки че не може да се сложи под мишница, голямата чанта е задължителна, защото побира всичко, което сме си напазарували, позволявайки ни в същото време да останем елегантни. Чантите на Prada са истинско богатство.

Бяла риза
Gianfranco Ferre, повече от всеки друг превърна бялата риза в запазена марка на стила си и в задължителен елемент за всяка жена. Бялата риза може да бъде свободна, широка и в „мъжки“ вариант или пък лека и ефирна.

Sneakers
Последната мода в Ню Йорк е да се върви, върви, върви... и да се ходи пеша на работа. От 20-ина години насам те станаха задължително присъствие и в италианския гардероб - както в метализиран вариант, така и в елегантна версия.

Елегантни обувки с висок ток
Те повдигат фигурата и я правят да изглежда по-стройна. Най-елегантен дизайн предлага в това отношение Christian Dior.

Смокинг
За първи път през 30-те години на миналия век Марлен Дитрих дръзва да го облече. След това обаче той започва постепенно да залязва. Etro и Yves Saint Laurent отново го връщат на мода.

Trench
През 1928 Грета Гарбо го облича и го превръща от мъжка в дамска дреха. Оттогава тръгва и възходът му. Най-класическият шлифер, който не се влияе от промените на сезоните и модите, е този на Burberry.

Дънки
Дънките вървят на всичко. Могат дори да се съчетаят с кожено палто. Най-шик са обаче класическите модели, които предлагат марките Exte и Jacob Cohen.

Ботуши
Правят походката стабилна и устойчива, прикриват дебелите глезени и всякакви други дефекти по краката. Става въпрос за ботушите на Fratelli Rossetti, Santoni и Geox. Те са идеални за града, но не си и помисляйте да ги сложите за уикенда на село.

Сако
Семпло и изчистено. Абсолютно задължителни за гардероба на всяка жена сa сакaта на Max Mara, Ferre и Armani.

www.prontosofia.com