10 стъпки, с които да съхраним младостта
10 стъпки, с които да съхраним младостта / netinfo

Тайната за съхранение на младостта вълнува човечеството от незапомнени времена. През вековете са проведени множество експерименти, които да открият начин да забавят стареенето. Някои от тях са намерили своето приложение в практиката, но най-ефективно е здравия вид на жената и правилното хранене. Уви, ние не можем да прекратим процеса на стареене, но можем да удължим нашата младост, ако работим упорито над това. Предлагаме ви 10 стъпки, които ще ви помогнат да съхраните младостта си възможно най-дълго време.

1. Консултирайте се с доктор. Важно е да се избавите от токсините в организма, тъй като ежедневно поглъщаме множество химически елементи, започвайки от замърсения въздух както и готовите продукти, пълни с консерванти. Докторът ще ви предпише здравословна диета въз основа на плодове и зеленчуци, която ще очисти вашия организъм.

2. Сънят. За никого не е тайна, че 6-8 часовият сън влияе благотворно на нашата кожа, придавайки й здрав вид. Не забравяйте това и се старайте да спите не по-малко от 8 часа дневно и кожата ви ще изглежда млада и здрава.

3. Храна. Включете в менюто си рационална, здравословна, нискокалорична храна и несъмнено ще изглеждате стройна и млада. Яжте повече риба, вместо червено месо и намалете употребата на кофеин.

4. Физическо натоварване. Не особено сложен комплекс от физически упражнения ще ви помогне да поддържате фигурата си във форма и да повишите настроението си. Занимавайте се в спортен клуб или у дома – на който както му харесва. Натоварването трябва да не е по-малко от 15-20 мин 3 пъти седмично. Изберете си сами подходящ комплекс или потърсете помощта на специалист.

5. Разпускане. Научете се да релаксирате. Ако се научим, да отпускаме мускулите си, нашето лице ще изглежда по-младо и привлекателно.

6. Добро настроение. Положителните емоции благотворно влияят на състоянието на нашата кожа и удължават живота. Отрицателните емоции точно обратно – правят ни да изглеждаме по-стари и непривлекателни. Старайте се да мислите положително.

7. Медицински преглед. Както и автомобилите нашето тяло редовно се нуждае от преглед при специалисти. Те откриват проблемите навреме и да предотвратят лошите последствия.

8. Активен живот. Постоянното движение влияе благотворно на вашето здраве и зряла възраст помага да останете с бистър ум и силна памет.

9. Общуване с другите. Срещите с приятели, развлеченията, всичко това ни прави по-щастливи и радостни. И съответно ни поддържа млади. Не се отказвайте от такива удоволствия.

10. Работете над себе си. Огледайте се критично. Харесвате ли се? Ако да – това е удивително! Ако не, то опитайте се да промените нещо в себе си. Обърнете се към специалисти ако трябва, те ще ви подскажат как да подобрите вида си. Вие трябва да се харесвате, защото единствено тогава ще сте заредени положително и по естествен начин ще изглеждате привлекателни и млади по-дълго време. /БГНЕС/