$ 3 млн. ако намерите Елвис Пресли жив
$ 3 млн. ако намерите Елвис Пресли жив / netinfo

Американски филмов режисьор предложи по Интернет награда от 3 милиона долара за този, който намери истинския Елвис Пресли... жив.

Адам Мускиевич създаде сайта elviswanted.com като част от документалното му проучване на мита, че Кралят на рока е все още жив. Филмът му ще излезе на голям екран през август 2007 г. и ще съвпадне с 30-та годишнина от смъртта на Пресли. Мускиевич сподели, че около 75% от хората, с които е разговарял до сега за филма си смятат, че Елвис е мъртъв, но 25% вярват, че той е все още жив.

Той допълни, че е разговарял с ужасно много хора, включително 175 души, които са познавали Пресли или просто са вникнали в музиката и начина му на живот. Режисьорът още не е разбрал защо феновете смятат, че новината за смъртта на Краля е лъжа. Въпреки това в поведението на медицинския персонал в Мемфис, както и в събитията около погребението му има много несъответствия, които са подозрителни, продължава Мускиевич.

“Не трябва да си експерт, за да видиш, че има процедурни нередности – защо например погребението е толкова скоро? Всичко е било закрито и хората са се разотишли”, допълва режисьорът. Идеята за наградата се подкрепя от букмейкъра Уилям Хил, който предлага залог 1000-1 в полза на живия Пресли. Според говорителя Греъм Шейп ако евентуално Пресли е жив, то той ще е на около 70 години и вече няма да е звездата, която феновете си спомнят.