Защо Сталоун се срещна с Борисов?
Защо Сталоун се срещна с Борисов? / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
В София пристигна Силвестър Сталоун. Да, да, и аз не вярвах, но видях снимките. Той е. Дойде човекът, отиде до общината и си тръгна. Кратка среща на кафе с кмета Борисов, после обяд в дружеска атмосфера пак с кмета и журналистически заигравки на тема Роки и Рамбо.

Причината за посещението на Сталоун у нас е – не е както вие си мислите – общата опозиционна стратегия срещу тройната коалиция. Не, Сталоун дойде, за да оглежда терени и да говори за кино. Хубаво де, обаче защо при това положение не пи кафе и не яде пържоли с шефа на Съюза на българските артисти Ицо Мутафчиев, а с кмета. Какво общо има кметът с филмовите проекти на Сталоун? И с актьорите? Да не би... да не би... чакайте! Да не би кметът Борисов да е част от новия филмов проект на Сталоун? Ами да – всичко се връзва.

От кратките думички, смотолевени от Силвестър пред хубава репортерка, става ясно, че Борисов е най-добрият, много интересна комбинация от ум и блясък и е истински мъж. Така се говори не за кмет, така се оценява актьор. Срещата може би е била кастинг и Сталоун не просто ще снима у нас „Рамбо 94” или „Роки 213”, но ще разчита на Борисов да му партнира. И без това стана ясно, че кметът имал всички филми на Слай, плюс това репликата „Ние ги хващаме, те ги пускат” я е свил именно от бившия главен секретар на МВР. Кой ли ще е филмът? Ние, като известни филмови поклонници, имаме някои предположения.

Може би става въпрос за „Рамбо 5” и там Сталоун и Борисов ще се борят с група монополисти, които държат в плен цял един град. Гаднярите заплашват да оставят града без топла вода и парно през зимата, но Слай и Бойко ги подхващат и пата кюта водата идва. Тоест в края на филма се открива топлата вода.

Или пък филмът е „Роки 6”. На боксовия ринг Слай тренира Бойко, който излиза последователно срещу добре тренирания Сергей. Следва епохална битка, но накрая по-добрият побеждава. А е възможно да става въпрос и за продължение на „Кобра”. Защо не? Малък ли змиярник е Столичният общински съвет? А какво ще кажете, ако всъщност кмет и актьор са обсъждали втора част „Катерачът”? В първи епизод Слай на мускули се катереше по планини от лед, а във тора – Борисов се набира по планини от боклуци, преследван от суходолци.

Защо ли обаче робуваме все на продължения? Ами, ако двамата са решили да направят съвсем нов филм? Например „Смъртоносни тротоари” – екшън за това как един пешеходец се опитва да върви по тротоар, но там има толкова коли, така че това а е невъзможно. Или пък „Дупка в асфалта”. Учени откриват, че в на някаква малка уличка в София има дупка, Борисов е началник на екип от специалисти, които трябва да я запълнят, но това може да е опасно....

Но да спрем с фантазиите дотук. Размечтахме се, но така е винаги, когато видим някого от ранга на Сталоун до някого от ранга на Борисов. Ако двамата ще правят общ филм, то най-вероятно ще е адаптация на вече известната лента на Слай „Бягство към победа”. Да, това трябва да е – „Бягство към победа”. Е, ама това вече сме го гледали.