Тома Томов за избора на Тръмп: Добре дошли в американската революция от 2016 г.
Тома Томов за избора на Тръмп: Добре дошли в американската революция от 2016 г. / netinfo

Журналистът Тома Томов смята, че Доналд Тръмп има възможност да върне голямата икономика в Щатите, и по думите му вероятно новоизбраният президент ще има политика, близка до тази на Теодор Рузвелт.

Вчера Тръмп бе избран за 45-ият президент на Съединените щати.

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ (ВИДЕО)

Според Томов Тръмп ще задоволи желанията на унижените и бедни американци и по този начин може и да има успешна политика в следващите години. „Добре дошли в американската революция от 2016 г. и в понятието класова борба", каза Томов пред bTV.

Иван Гарелов: В Тръмп американците виждат връщане към своите ценности

Той допълни, че никога не е предполагал, че милиардерът може да спечели изборите. „Целият американски естаблишмънт - Уолстрийт, Силиконовата долина, Холивуд, американската преса, банките, Блумбърг - всички бяха стегнали редици и бяха за Хилари Клинтън. Всички казваха, че тя ще победи", припомни Томов.

Изборът на Тръмп вдъхнови социалните мрежи, вижте реакциите (ВИДЕО)

„Това е бунт в целия свят. Брекзит, Америка, утре може да са Франция, Германия, Холандия... Това е бунтът срещу единият процент, който изсмуква всичко", каза Томов.
„В Америка ще има много разделителни линии ще има винаги класова борба, обаче Тръмп може икономически да победи. Америка е велика страна и ще остане най-великата страна", смята Томов.

Импулсивният милиардер, който удря там, където боли

„В Щатите няма да има гражданска война, хората ще продължат с този лидер и ще си променят политиката", допълни Томов.