Светът почете една изключителна жена, изискана първа дама и горда майка
Светът почете една изключителна жена, изискана първа дама и горда майка / Guliver/Getty Images

Президентската библиотека и музей "Роналд Рейгън" беше затворена след смъртта на бившата първа дама на САЩ Нанси Рейгън, но множество скърбящи хора спираха край главния вход, за да направят снимки, да оставят цветя и да отдадат почит, предаде Асошиейтед прес.

Нанси Рейгън почина на 6 март на 94-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис. Знамената на Капитолия снощи бяха спуснати наполовина в знак на почит към бившата първа дама.

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му Хилари Клинтън, която е водещ претендент за президентската кандидатура на демократите, изразиха своята "дълбока скръб" от вестта за смъртта на Нанси Рейгън.

Светът почете една изключителна жена изискана първа дама и горда майка
netinfo
"Нанси беше изключителна жена: изискана първа дама, горда майка и предана съпруга на президента Рейгън - нейния Рони. Силата на характера й беше легендарна, особено когато беше подложена на изпитание от опита за убийство на президента и при битката му с болестта на Алцхаймер. Тя оставя забележително наследство на доброта", заявиха те.

Водещият претендент за президентската номинация на републиканците Доналд Тръмп определи Нанси Рейгън като "съпругата на един наистина велик президент" и "удивителна жена".

Светът почете една изключителна жена изискана първа дама и горда майка
netinfo
Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер заяви, че Нанси Рейгън е била един от неговите герои.

Бившата първа дама на САЩ Барбара Буш каза, че Нанси Рейгън е била "напълно предана на президента Рейгън", и изказа заедно със съпруга си Джордж Буш своите съболезнования на семейството й.

Бившият президент на САЩ Джими Картър заяви: "Президентът Рейгън отново се събра със своята съпруга . . . но Америка и семейство Рейгън загубиха една милосърдна и силна жена".

Източник: БТА