Робърт де Ниро
Робърт де Ниро / Guliver/Getty Images
Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на чаровник, но и на бунтар, навърши 75 години, припомнят в. "Фигаро" и френското издание на сп. "Джи Кю".
 
Де Ниро е роден на 17 август 1943 г. в Ню Йорк в семейството на художника абстракционист и скулптор Робърт де Ниро-старши и на художничката и поетеса Вирджиния де Ниро. Родителите му се развеждат и той от двегодишна възраст живее повече с майка си, отколкото с баща си.

Робърт де Ниро
Робърт де Ниро Gulliver/Getty Images

Робърт де Ниро има по линия на баща си ирландски и италиански корени, а по линия на майка си немски, френски и холандски корени.
 
През дългата си филмова кариера Де Ниро се е снимал в над 100 филма и е партнирал на звезди като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Марлон Брандо, Шарън Стоун, Мишел Пфайфър.
Печели два пъти наградата Оскар - за второстепенна роля в "Кръстникът 2" и за главна роля в "Разяреният бик". Де Ниро е лауреат и на награди Златен глобус и на Златен лъв от кинофестивала във Венеция. Догодина се предвижда да бъде открита негова звезда на Алея на славата в Холивуд.
 
Де Ниро е един от учредителите на кинофестивала Трайбека в Ню Йорк, основан с цел икономическо и културно възраждане на Манхатън след терористичните актове от 11 септември 2001 г. Фестът се провежда от 2002 г. ежегодно в квартала Трайбека в Манхатън и всяка година се посещава от 3 милиона души.

Робърт де Ниро
Робърт де Ниро Gulliver/Getty Images

Робърт де Ниро получи през 2006 г. италианско гражданство заради италианските си корени.
 
Той има няколко брака и връзки, от които му се раждат няколко деца. От връзката с актрисата и певица Даян Абът има син Рафаел. От брака със стюардесата Грейс Хайтауър има син и дъщеря - Елиът и Хелън. Има и извънбрачни близнаци от връзката си с модела Туки Смит - Джулиан Хенри и Арън Кендрик.

Робърт де Ниро
Робърт де Ниро Gulliver/Getty Images

Робърт де Ниро напоследък стана известен и с критиките си срещу президента Доналд Тръмп.

Робърт де Ниро напсува Тръмп и се извини на Канада за „идиотското му поведение“ (ВИДЕО)
 
Неотдавна в интервю за в. "Дейли мейл" той каза, че Тръмп не е добре дошъл в нито едно от заведенията от веригата "Нобу". Тези заведения Де Неро съоснова заедно с известния японски кулинар Нобу Мацухиса.
 
Две заведения от веригата има дори в Москва.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА