Първи официални разговори между САЩ и Иран от 30 години
Първи официални разговори между САЩ и Иран от 30 години / netinfo
Първите официални разговори на високо равнище между САЩ и Иран от близо 30 години насам са една от водещите теми за чуждестранния печат.

Вестник "Вашингтон пост" пише, че посланиците на двете страни в Ирак - американският Райън Крокър и иранският Хасан Каземи, в общи линии са се показали оптимисти след края на разговорите в понеделник в Багдад и са намекнали, че са възможни нови срещи. Макар че продължилите четири часа разговори, посветени според Крокър и Каземи единствено на Ирак, не доведоха до пробив, и двамата определиха срещата като позитивна, отбелязва американският ежедневник.

"Вашингтон пост" цитира Каземи, че това е първата стъпка в процес на преговори между двете страни. Крокър е проявил по-голяма сдържаност, като заявил, че се очаква иракското правителство да отправи нова покана за разговори в близко бъдеще и Съединените щати ще я разгледат.

"Вашингтон пост" припомня, че двете страни не поддържат дипломатически отношения от Ислямската революция в Иран и имат многобройни оплаквания една срещу друга.