Какво ясновидците наистина знаят
Какво ясновидците наистина знаят / снимки: Reuters, архив, sxc.hu

От Деми Мур до Брад Пит и Мадона - всички те се кълнат в своите медиуми и без тях не правят нито една стъпка в живота си. Защо много суперзвезди и именитости вярват на хора, обладаващи т.н. свръхестествени способности?

Когато вземал важни политически решения, бившият френски президент Франсоа Митеран винаги се съветвал с астроложката Елизабет Тесие. И то през целия си мандат, както отдавна се знае. Суперзвездата Мадона пък е член на школа по кабала в Лос Анджелис и избрала според законите на еврейската наука за числата включително деня за раждането с Цезарево сечение на дъщеря си Лурд.

Какво ясновидците наистина знаят
netinfo

Какво внушава вътрешният глас

Холивудски звезди като Брад Пит и Дженифър Анистън буквално боготварят Лаура Дей. Тя е авторка на книгата "Как да управлявате света от дивана си?" - нашумяло ръководство за живота според внушенията на интуицията. Лаура Дей в никакъв случай не иска да й казват "ясновидка". Тя нарича себе си "посветена". Пред включени телевизионни камери провежда телепатични експерименти, показвайки на хората как да се вслушват във вътрешния си глас и да го следват. Страстна нейна поклонничка е и Деми Мур. Актрисата я придружава на представяния на книгата й, публично обсъжда с нея тезите й. "Тя ме научи да вярвам в себе си", признава Деми Мур. Има ли наистина нещо по-важно от това?

Шърли Маклейн, Шер и Род Стюарт ходят да се съветват с Ники Пецаро - гадателката явно има особено въздействие върху тях. Нищо, че предсказанията й не са тъй верни, както обещава. За 2012 година тя направи най-абсурдните пророчества, които напомняха сценарий на холивудски филм - нападения на птици, откриване на Свещения Грал, изплуващи от дълбините морски чудовища...

Какво ясновидците наистина знаят
netinfo

Слабостта зад блясъка

Но защо звездите и суперзвездите от "фабриката за сънища" изпитват все пак тъй силно влечение към езотерични съветници, че някои от тях - Джон Траволта и Том Круз например - дори се зачисляват към съмнителни организации като Сциентоложката църква? Подобно влечение със сигурност е свързано с особения им начин на живот. Живот, в който невероятният мега-успех в следващия момент може да се обърне в главоломно крушение; живот, в който няма равновесие, няма нормалност. Чудно ли е тогава, че тъкмо тези хора търсят както прости отговори и ясни рецепти за делника, тъй и прогнози за бъдещето си?!

Зад привързаността им към всевъзможни гадатели, ясновидци и "посветени" явно се крие копнеж по някакъв друг свят, встрани от блясъка. Това е и копнеж по хора, които забелязват в тях не само външната перфектност, а и човешката слабост зад перфектния блясък.