Какво пушите, господин Филчев?
Какво пушите, господин Филчев? / netinfo

Днес помолих колегите си от Дарик радио да ми позволят да напсувам бившия главен прокурор Никола Филчев в ефир, така както той напсува колега от БТА, така както той се правеше на плувец някъде в България и така както Филчев се правеше на „Плод и зеленчук” наоколо. Общото решение на планьорката беше, че не е добре да се псува в ефир, дори когато става дума за Филчев и компромиси с нашата програма не бива да се правят.

И понеже не мога да напсувам Филчев в ефир, мога да го попитам дали е нормален. Дали свистенето на гуми вчера пред колеги е нормално поведение. Дали обявената от него пресконференция пред Народния театър и чакането вчера на колегите е нормално поведение. Дали в неговия „Плод и зеленчук” се продават луди гъби и каква мексиканска гъба трябва да е взел човек, за да се държи по този начин.

Какво пушите, господин Филчев? Дайте и на нас.

Винаги се опитвам да вярвам, че всичко онова, което се излива върху нашите политици и обществени фигури може да е преувеличено. Ето последните данни са, че папката за детската болница на царя не била у Филчев въобще, а у друг прокурор - Георги Кювлиев. Но ето заради това маймуните са се превърнали в хора и не берат плодовете и зеленчуците от дърветата – защото са развили речеви характеристики, можели са да приказват нормално, да обяснят какво става.

Филчев е символът на политическата арогантност у нас. Той няма никакво намерение да говори и с това прилича на царя. Той няма да каже истината навреме и с това прилича на Костов и Първанов. Но Филчев прилича на още един човек – на зарзаватчията, който не харесва клиентелата си и я псува. И вместо клиентелата в лицето на медиите да му види сметката, ние продължаваме да му се усмихваме.

Какъв късмет имате господин Филчев, какъв късмет. Вместо да ви напопържаме както заслужавате, вместо да ви замерим с яйца и торти, както заслужавате, ние ви пожелаваме един ден да се срещнем и да поговорим нормално - след като абстиненцията ви премине. От сега трябва да знаете за този разговор – вие сте в класацията на най-неприятните българи в България и Казахстан взети заедно.