Как се прелъстява милионер
Как се прелъстява милионер / снимка: sxc.hu

Скъпи дрехи, къща-дворец, много пари и никакви грижи: какво още й трябва на модерната Пепеляшка, освен Принца-милионер? Този стар женски ищах рядко се сбъдва, затова пък се насърчава от... школи за лов на богати женихи.

Чисто статистически погледнато, шансовете на Пепеляшките днес стават все по-добри. Според Global Wealth Report броят на богаташите в света е нараснал през миналата година на 12 милиона и половина. Особено бързо, според същия източник, нараства броят на милионерите в Китай - с 1 милион милионери страната е на трето място в световната ранг-листа.

Курс по... омайване

Да се завърти главата на приказно богатия Принц обаче не е никак лесно, а най-често и сметката изобщо не излиза - това е известно на всяка днешна Пепеляшка. Точно по тази причина китайските Пепеляшки вземат мерки, така че шансът им да е гарантиран. Да омаеш Принца-милионер, разсъждават те, е изкуство, което изисква специални умения и подготовка.

И виж ти, същата мисъл е осенила основателката на един образователен институт в Пекин: Мoral Education Center предлага курсове по прелъстяване на милионери с цел женитба. Срещу 2300 евро кандидатките тренират в продължение на 30 учебни часа как най-ефикасно да завъртят главата на милионера. Те научават как да му поднасят подходящ чай, как да се гримират подходящо за него и как да го развличат с най-подходящи за него разговори.

Според основателката на института Шао Тонг, така кандидатките получават "поощрение за постигането на цел, към която се стремят много жени от все повече разрастващото се средно съсловие в Китай".

Нищо против, казват милионерите

На лов за милионера Пепеляшка може, разбира се, да попадне на някой авантюрист и да изгуби големите пари, преди още да ги е помирисала. Какъв кошмар! Точно по тази причина курсът на обучение включва усвояването на умения как от пръв поглед да се разпознават измамните женихи. Колко успешно курсистките прилагат придобитите умения в реалността е трудно да се каже. Във всеки случай 3000 китайки са завършили досега курсовете за омайване на милионери - повечето от тях са студентки и начинаещи в професията.

Милионерите пък (поне китайските) изглежда нямат нищо против да бъдат прелъстени и никак не се смущават, че невестата се жени за тях заради парите им: с посредничеството на Моралния институт досега са сключени 30 брака.

Жалко, че в Германия не се предлагат подобни курсове. Потенциалът тук е всъщност огромен: според Global Wealth Report с общо 400 000 милионери Германия е на пето място в списъка на страните с най-много богаташи.