Италианската преса отдаде почит на Лучано Павароти
Италианската преса отдаде почит на Лучано Павароти / netinfo

Водеща тема за италианските издание безспорно е кончината на най-великия глас на Италия Лучано Павароти, предаде Франс прес.

Снимката на прочутия тенор, починал вчера на 71-година възраст, е на първа страница на всички италиански всекидневници. Дори икономическото издание "Соле 24 оре" посвещава обширна статия на Павароти.

"Светът аплодира за последен път Павароти", пише в. "Кориере дела сера". Изданието припомня, че с кончината на тенора приключва цяла една епоха за италианската и световната музика.

"Павароти, последно действие", така в. "Стапма" е озаглавил статията си, посветена на кончината на тенора. В нея изданието припомня, че Павароти е съумял да отнесе лирическото изкуство отвъд оперните театри. На първа страница на вестника има снимка на оперния певец, който маха с бяла шапка за довиждане.

В. "Месаджеро" припомня, че Павароти е накарал италианците да се почувстват още по-горди, че принадлежат към нацията, към която и той принадлежеше. Павароти си остава символа на Италия, допълва римското издание в коментар, озаглавен "Сбогом ,Лучано, твоят глас ще продължи да живее".

В. "Република" се сбогува на първа страница с най-красивия глас на света и пише, че целият свят сега оплаква краля на лирическото изкуство.