Имигрантите – третирани зле от британците
Имигрантите – третирани зле от британците / netinfo

Много източноевропейски имигранти във Великобритания трудно завързват приятелства с британци, показва проучване на тръста "Джоузеф Раундтри", съобщава електронното издание на вестник "Индипендънт".

Дори след две години, всеки четвърти все още общува социално само с други имигранти, а 30 процента имат усещането, че британците не ги третират като равни. Въпреки това броят на имигрантите, възнамеряващи трайно да се установят във Великобритания, нараства пет пъти само месеци след пристигането им, отбелязва "Индипендънт".

През април 2004 година само 6 процента отговорили, че ще се заселят за постоянно в кралството, но към края на годината техният дял вече бил 29 на сто. Такова решение били по-склонни да вземат жените, отколкото мъжете, както и хората с по-високи средни доходи.

Проучването установило, че 44 на сто от имигрантите делят стая с друг човек, различен от партньора им, но някои живеят в пренаселени условия по собствена воля, за да пестят от наема. Анкетата сред поляци, чехи, словаци, литовци, българи и украинци, извършена от учени от Оксфордския и Съсекския университет, установила, че само една трета са взимали уроци по английски, и също толкова знаят как да се запишат при лекар. /БТА/