Филми, шоу, Лили Иванова и Горан Брегович по телевизиите за празниците
Филми, шоу, Лили Иванова и Горан Брегович по телевизиите за празниците / netinfo

Звездата на българската естрада (а в по-ново време на българската поп-сцена) Лили Иванова ще гастролира в телевизионния ефир и тези коледни и новогодишни празници. bTV и „Нова телевизия" се състезават да ни я показват в края на 2009 г. - първите на Бъдни вечер, а вторите в последния ден от тази година.
Зрителите на БНТ пък ще посрещнат Новата година с Горан Брегович. Той и неговият оркестър за сватби и погребения ще свирят на площад "Александър Батенберг" на живо. Срещу 110 000 евро. „Вечните" Орлин Горанов и Кристина Димитрова ще подгреят публиката на площада преди това в рамките на около час.
Иначе и трите национални телевизии ще ни предложат до болка познати филми („Сам вкъщи", „Коледата невъзможна", „Запознай се с нашите", „Шрек", „Бащата на булката"), но обещават и нови заглавия (ако броим „Ледена епоха", тъй като за първи път култовата анимация ще бъде излъчена на малкия екран).

Ето и по-подробно какво ни предлагат БНТ, „Нова телевизия" и bTV.

БНТ

Филми и музика - това са ключовите думи за коледната и новогодишната програма на БНТ тези празници. „Нямаме слаб филм", твърди заместник-програмния директор на телевизията Димитър Цонев. Филмовият маратон започва още на 24 декември с няколко ленти през деня :

„Ще покажем „Племенниците ми в снега". Това е датски филм. След него „Черният жребец", който е австралийски и който ще излъчим от 9,40 ч., а от 13,30 ч. „Приключенията на Палечко и Палечка". Също на 24 декември, но от 16,10 ч. зрителите могат да гледат „Ние не сме ангели". Лентата е американска и е от 1955 г. с участието на Хъмфри Богарт и Питър Устинов. Това е един от хубавите филми на 50-те. Свързан е с Коледа, когато трима затворници бягат в едно малко френско градче.

На самата Коледа сутринта от 8,20 ч. ще покажем „Пленниците в Египет", датски филм. От 17,30 ч. е „Милиони" (Великобритания), а на 27 декември - „Бащата на булката". В последния ден от тази година зрителите ще видят „Балъци" от 15,30 ч. с участието на Дани Глоувър и Джо Пеш, а от 17,30 ч. „Шанхайски рицари" с Джеки Чан.

Мисля, че подборката на филмите много добра. Нямаме слаб филм по празниците - и по Коледа, и по Нова година".

Концертите по БНТ:

„На 24 декември от 23,50 ч. ще покажем концерт на Стинг. Това е един коледен проект, в който освен него участват и музиканти от цял свят и всичко се случва в катедралата на град Дърам, Северна Англия. На 25 декември е концерта за кампанията „Българската Коледа" в директно излъчване от Народния театър в столицата. На следващия ден ще излъчим „Една зимна нощ" - документален филм за Стинг, който е посветен на мейкинга на концерта в тази катедрала в град Дърам, за която вече говорих. Ще покажем филма от 16,40 ч.

На 31 декември е "Сцена под звездите" от 22,30 ч. Тогава започва и директното излъчване от площад „Княз Александър І". За 11-и пореден път правим подобен концерт и той е съвместно със Столичната община. На сцената ще бъдат Кристина Димитрова, Орлин Горанов и Горан Брегович с неговия оркестър за сватби и погребения.

На 1 януари традиционно от 12,15 ч. е новогодишният концерт на Виенската филхармония. Ща го покажем на живо в продължение на 150 минути. Също на 1 януари, но от 18,30 ч., както всяка година и тази ще зрителите ще видят „Духът на Италия". Това е в рамките на Новогодишния музикален фестивал директно от Зала 1 на НДК. На този концерт ще се свирят произведения от италиански композитори като Росини, Верди и Пучини".

На първи януари БНТ ще излъчи юбилейния концерт „100 години Тодор Колев", който беше наскоро в НДК, а два дни по-късно този на Милена Славова, посветен на нейните 25 години на сцената. Самият Митко Цонев също ще се появява на екрана по празниците. На 25-и декември на обяд той ще води „На Коледа с....", където акцент отново ще е музиката, но и кастинг за Дядо Коледа. На 3 януари „В неделя с...." ще е изцяло по Радичков и неговата пиеса „Януари".

Нова телевизия

Филми шоу Лили Иванова и Горан Брегович по телевизиите за празниците
netinfo

Празнична програма, която да отговаря на празничното настроение на зрителите, обещават от „Нова телевизия" и смятат да изпълнят заръката си чрез добре изпитаната формула : „филми + шоу-програми", разказва Сергей Мангов - заместник-програмен директор на „Нова" :

„Експериментът, който проведохме миналата година и който се оказа изключително успешен и смятаме да го превърнем в традиция е на 31.12 през целия ден да имаме вътрешна шоупрограма, която да се нарича „Един ден с „Нова". Тя ще тече в рамките на почти целия последен ден от годината. Водещи, както и миналата година, ще бъдат Ники Дойнов и Гала. Ще направим обзор на това, което се е случило на нашата телевизия и на нашите зрители в рамките на изминалата година. Голямата звезда на това предаване ще бъде Лили Иванова. Тя ще пее и ще говорим по много интересни теми. Предаването наистина ще бъде дълго, но за сметка на това изключително интересно и разнообразно".

В последния ден на 2009-та г. от същото това предаване зрителите ще разберат отговорите на въпросите : Вярно ли е, че Милен Цветков и Лора Крумова са се оженили тайно? Бременна ли е Гала? Защо Мартин Карбовски живее на покрива и дали се изживява като Карлсон?

„Това е за 31.12 през деня. За вечерта ще има специално новогодишно издание на „Царете на комедията". Тук ние ще посрещнем не една, а две Нови години - едната, която е съвременната и една много хубава социалистическа Нова година. Цялото предаване е подчинено на тази идея. Ще имаме двама водещи - социалистическия ще е Георги Мамалев, а съвременния Део. Гостите в това предаване също ще бъдат подбрани на този принцип - от една страна ще имаме Миро, а от друга - Кристина Димитрова. За съжаление само балета на ГДР не успяхме да организираме за тези, които си го спомнят от класическите новогодишни програми".

Филмите по „Нова" - отново Сергей Мангов:

„Пак ще заложим на добре познатия микс от нови и класически хитове. Заглавия като „завръщане в Америка" с Еди Мърфи и „Систър Акт" с Упи Голдбърг са много любими заглавия, които независимо колко пъти са показвани хората всеки път ги гледат с интерес. От друга страна естествено ще има нови и неоказвани заглавия като „Страшен филм 4", „Шантав петък", „Запознай се с нашите"с Робърт де Ниро, „Джони Инглиш"...

В първите часове на януари „Нова телевизия" ще излъчи концерта по случай 60-годишния юбилей на Стефан Димитров, а по обяд на първи януари - ще бъде показан и концерта на Георги Христов, състоял се в края на октомври в зала 1 на НДК със специалното участие на италианската певица Джони Фалконе.

bTV

И по bTV празничното настроение в ефира ще бъде подплатено от шоу програми и филмови премиери. И тук Лили Иванова е заложена като акцент в програмата. Нейният спектакъл, който тя изнесе в НДК наскоро, ще бъде излъчен на Бъдни вечер. Иначе имена като Графа, Искра Радева, Ники Априлов и Берковската духова музика също ще влязат в домовете на зрителите за Коледа и Нова година чрез bTV.

Освен това бляскаво шоу на лед ще могат да видят зрителите по повод 40-ия рожден ден на Московския цирк. Рискови акробатики, жива музика и светлинно шоу са само част от впечатляващата програма на лед.

И тази година ще има обзорна емисия новини, наречена „Новините на годината". Тя ще бъде излъчена на 26 декември, когато шефката на новинарите в bTV Люба Ризова ще обобщи най-значимите събития на изминалите 365 дни.
За последните часове на старата са подготвени специални издания на „Шоуто на Слави" и „Комиците". Сборен концерт от лятното турне на чалга-звездите от „Пайнер" ще бъде излъчен в първите минути на новата 2 010-та. Ще има и специално празнично предаване на „Господари на ефира" на 1 януари.
Филмовите заглавия по мърдоковата телевизия - ден след Коледа зрителите ще имат възможност да гледат култовата анимация „Ледена епоха". Приключенията на мамута Мани, ленивеца Сид и съблезъбия тигър Диего ще бъдат излъчени за първи път на малкия екран. Празничното настроение ще бъде донесено и от "Знак на съдбата", "Благодаря за пушенето" и втора част на класическия "Договор за Дядо Коледа 2".

Традиционно, хитовата поредица "Сам вкъщи" също ще бъде част от празничната програма на bTV, като за първи път зрителите в България ще имат възможност да видят и последната част "Сам вкъщи 4". И още филми - минисериалът "Сиси", който в три части разказва историята на императрица на Австрия Елизабет и лентите "У дома за Коледа", "Всеки ден е Коледа", "Коледата невъзможна". Малките зрители ще бъдат зарадвани от премиерните анимационни заглавия "Феноменалните", "Динозавър", "Херкулес", "Коледната песен на мъпетите" и игралния филм "Договор за Дядо Коледа".

Филми шоу Лили Иванова и Горан Брегович по телевизиите за празниците
netinfo